Project Fera Architectuur en Interieur
Totaalrenovatie jaren ’60 woning

Deze statige jaren ’60 woning werd gerenoveerd naar een warm familiehuis. Het huis had enkele sterke stijlelementen die we wilden bewaren, maar verder diende het eigen gemaakt te worden aan zijn toekomstige bewoners, namelijk een gezin met twee jonge kinderen. Het drukke werkleven gecombineerd met de schoolgaande kinderen zorgden ervoor dat de tijd samen van het gezin, doorheen de week, schaars was. De nieuwe indeling van de woning moest hierop kunnen inspelen.

De gevel en de traphal herinneren ons nog aan het zakelijke en afstandelijke karakter van het huis van voor de verbouwing. De sterke belijning van de gevel is behouden gebleven, maar de natuurkleurige aluminium ramen zijn vervangen door een warme bronskleurige variant. Naargelang de lichtinval is een andere kleurschakering waarneembaar en zorgt voor een ontspannen karakter. Van zodra je de woning betreedt, word je verrast door de brede en lichte inkomhal. Achteraan slingert ‘het stijlicoon’ van de woning zich elegant een weg naar boven en verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar.

De eerste verdieping is het voelbare hart van de woning geworden. Het staat symbool voor gezellig samenzijn met familie en vrienden. Keuken, eetkamer en leefruimte zijn luchtig met elkaar verbonden en worden op een subtiele manier gescheiden door een berging.

Totaalrenovatie woning door Fera

Opnieuw via de trap bereik je de tweede verdieping. Hier zorgt een ruime en lichte nachthal voor rust naar de drie slaapkamers en de badkamers.

Elke plek in de woning leent er zich toe om de kinderen te kunnen laten spelen, lezen, huiswerk maken, … waar ze op dat moment het meeste zin in hebben en toch nog het gevoel hebben in contact te zijn met hun ouders. Als gevolg heeft dit in omgekeerde zin ook een positief effect.

Het consequente gebruik van warme materialen doorheen de woning en de terugkerende stijlelementen zorgen voor een mooie samenhang. Ze bevorderen het gevoel van contact tussen de bewoners ongeacht waar ze zich bevinden in de woning en ze verkleinen de afstand tussen de verdiepingen.

De opzet om in deze ruime woning te kunnen samenzijn én toch ieder op zijn eigen plekje is hierbij geslaagd!

  • Totaalrenovatie woning door Fera
  • Totaalrenovatie woning door Fera
  • Totaalrenovatie woning door Fera
  • Totaalrenovatie woning door Fera
  • Totaalrenovatie woning door Fera
Fotografie & Styling : The Fresh Light x Jackie Woo