Fera home - Project C - leefruimte
Renovatie Unitas tuinwijk huis II

Steve en Anita bewoonden met hun twee kinderen een huis van de Unitas Tuinwijk in Deurne. De, ondertussen 100 jarige, woningen van deze omgeving zijn enorm gegeerd omwille van hun charmante uitstraling en fantastische parkomgeving. 

De architectuur is van de hand van Eduard Van Steenbergen die zich heeft geïnspireerd naar Engels voorbeeld. De wijk wordt nu beschouwd als erfgoed en de gevels zijn geklasseerd. Een verbouwing wordt als gevolg nauwlettend in het oog gehouden opdat de kwaliteit van de architectuur behouden kan blijven en in sommige gevallen ook verbeterd kan worden.

Zo ook voor de woning van Steve en Anita. Ik werd gecontacteerd door dit gezin met twee kinderen om het gelijkvloers en de aangebouwde veranda te renoveren. 

Ze hadden graag hulp in het bedenken van een manier om meer licht in de leefruimte te krijgen, het contact tussen de keuken en de eetkamer te vergroten en een plek voor de kinderen dichtbij de keuken om huiswerk te maken, te spelen, of gewoon om dichtbij te zijn.

Fera home - Project C - leefruimte 2

De belangrijkste ingreep in dit project was de sloop van de veranda. In plaats hiervan hebben Steve en Anita een zee van licht in de leefruimte gekregen én een grotere tuin. 

 

De inkomhal en de trap zijn naar oorspronkelijk ontwerp gerenoveerd waardoor het interieur terug de charme uitstraalt van weleer.

De doorgang tussen keuken, inkomhal en leefruimte is aangepast geworden waardoor er mogelijkheid ontstond om een vestiaire te maken en het contact met de eetkamer te vergroten.

In de erkerramen zijn er maatkasten en een bureau gemaakt zodat ook de vraag naar meer berging en een plek voor de kinderen is ingevuld geworden. Ook een ideale plek om even te verpozen met een lekker koffietje.

Eindconclusie van dit project is dat de woning verkleind is in oppervlak, maar ontegensprekelijk vergroot in leefkwaliteit en waarde door de oorspronkelijke vormgeving te herstellen.

Fotografie & Styling: the Fresh Light x Jackie Woo