Renovatieproject H door Fera
Renovatie appartement

Kris haar woonverhaal is een van de zovele. Gedurende vijfentwintig jaar is ze trouw aan haar appartement. Focus op een gezin groot brengen en werk zorgen ervoor dat er geen aandacht over is om een eigen identiteit te geven aan ‘het nest’. De kinderen groeiden op en startten intussen hun eigen woonverhaal. Geconfronteerd met een appartement dat geen weerspiegeling was van Kris haar levensstijl nam ze de beslissing om dat eindelijk te veranderen en klopte bij ons aan. Het appartement had ruime kamers georganiseerd rondom een patiotuin. Er was geen enkele binding te voelen tussen de verschillende ruimtes. Daardoor ontbrak elk gevoel van huiselijkheid en geborgenheid. Voor Kris was de keuken de plek waar ze het liefste was. Daar gebeurde het thuiskomen. En dat wilden we ook behouden. Zelfs versterken. 

Geen expliciete uitstraling van een keuken, maar eerder de ontspannen sfeer van een leefruimte is onze oplossing geweest. 

De badkamer was eentje van ‘leven en laten leven’ en had zonder twijfel een intensieve make-over nodig. Het verlanglijstje bestond hoofdzakelijk uit een inloopdouche. Dit hebben we kunnen aanvullen met meer berging, meer licht en gezelligheid.

Consequent hebben we het kleur- en materialenpalet in elke ruimte herhaald. Een warm nest is hieruit ontstaan met een eenvoud die voor zichzelf spreekt. 

Fotografie: Frame24