Fera Home-Project N-bath 2
Renovatie badkamer en wasplaats

De woning van Sofie en Kris ligt in de stad en dateert van het begin van de vorige eeuw. Typerend aan deze stadswoningen zijn de opeenvolging van ruimtes achter elkaar. Meestal zijn de ruimtes redelijk smal omwille van een naastgelegen traphal die alle kamers met elkaar verbindt.

Sofie en Kris bewonen hun huis samen met hun twee kinderen. Alle kamers worden intensief geleefd door het gezin. Praktische oplossingen die ook mooi ogen zijn belangrijk voor hen.

Mijn opdracht bestond erin om de toenmalige badkamer te renoveren. In de smalle ruimte bevond zich onder meer ook het enige toilet, de was- en droogmachine, de wasberging, een linnenberging en kleedruimte voor de jonge kinderen.

 

In het nieuwe ontwerp is de smalle ruimte in twee verdeeld door de plaatsing van een grote kast. Hierin bevindt zich de wasmachine, de droogkast, enkele wasmanden en een bijkomende berging voor de badkamer. 

Fera Home - Project N - badkamer - renovatie

Samen met het afgesloten toilet is er vervolgens een sas ontstaan die zorgt voor de overgang tussen de slaapkamer, de gang en de badkamer. Hierdoor heeft de badkamer ook meer privacy.

Alle andere elementen van de badkamer bevinden zich in het tweede deel van de ruimte. Er is zelfs nog een bad bijgekomen!

Voor de afwerking zijn lichte kleuren gekozen en duurzame en makkelijk te onderhouden materialen. Hollandse witjes, bakproces Nederland, kleuren de wanden zachtjes blauw en bieden een mooi evenwicht met de bamboepartket.

Ik ben oprecht heel blij met het resultaat van dit project! Dit is een voorbeeld van hoe doordacht maatwerk kan zijn.

Fotografie & Styling: Jackie Woo