Fera Home - Project T - Leefruimte
Renovatieproject te Wommelgem

Lieve wilde graag haar living herinrichten. Ze nam contact op met ons omdat ze geen oplossing vond voor haar tv-meubel. Vanuit haar vorige woning had ze het op maat gemaakte tv-meubel mee verhuisd, maar merkte dat het niet paste in haar nieuwe woning.

Haar wens was dat al het hifi-apparatuur weggeborgen kon worden, er ook plek was voor kleine huiselijkheden en haar lievelingsboeken een mooie plaats zouden krijgen.

De kwaliteit van de leefruimte van Lieve lag hem in de breedte van de woning. Het volledige gelijkvloers had zicht op de tuin. Met de oorspronkelijke indeling van de living kon ze niet van dit fantastische zicht genieten. Daarom hebben we gekozen om de plaats van het meubilair te spiegelen.

Als gevolg hiervan opent de living zich, kan er gezellig rond de haard gezeten worden en tegelijkertijd genoten worden van het zicht op de tuin.

 

Een nieuwe wandkast met voldoende gesloten en open berging werd tegen de voorgevel geplaatst. Flatscreen is zo geïntegreerd dat deze geen aandacht meer vraagt. Het materiaal van de kast is gekozen om het koele van de vloertegels te doorbreken en een warme huiselijke sfeer te creëren. 

Lieve geniet nu van een mooie boekenkast en ongetwijfeld ook van het zicht op haar tuin!

"De doorslag om samen te werken was dat er gewoon een klik was. Een klik qua aanvoelen hoe een huiselijke gevoel in een living gecreëerd moet worden.

Hetgene Lente zelf voorstelde, helemaal buiten de context, dat dat het uiteindelijke resultaat is geworden wat hier staat, dat is gewoonweg prachtig."

Fotografie & Styling: The Fresh Light x Jackie Woo